zondag 29 april 2012

Mutant praktijken

Het doet me telkens verwonderen hoe de mens in staat is zichzelf te transformeren. Zowel oppervlakkig als in persoon. Het heeft me altijd geboeid, dat stukje transformatie.
Aangezien ik ook mens ben (alhoewel ik daar bij tijd en wijle over twijfel) heb ik tot een paar jaar geleden mijn transformatie in kaart gebracht. Dat doe ik overigens nog steeds. En dat zal ook zo blijven. Het leert me namelijk veel over mezelf. En met die kennis kan ik ook mijn 'volgende stappen' in het leven bepalen.

Ooit las ik eens dat een mens om de 11 maanden 'vernieuwt'. In die zin dat elke cel uit het lichaam afgebroken wordt en er een nieuwe voor in de plaats komt. Mijn theorie hiervoor is dat mensen net mutants zijn. Maar dat is gebaseerd op de vele tekenfilms die ik heb gezien (tja). Ik zal daar verder niet over uitweiden (tja). En dat was een grap!
Maar mocht bovenstaande waar zijn, dan is men inderdaad in staat om te veranderen. Je kunt dus je eigen leven scheppen. Hetzelfde geldt bijvoorbeeld ook voor je gezondheid. Vaak ontpopt een ziekte zich in de geest. De manier van denken! En als die denkwijze aanhoudt, gaat dit zich ook uiten in het lichaam. Het lichaam wordt ziek, Omgekeerd wordt je beter als je manier van denken positief is. Het lichaam volgt vanzelf.

Ik weet me te herinneren dat ik op de basisschool als kleine jongen (niet dat ik nu veel groter ben) mijn juffrouw voorhield dat ik een gezondheidsbril moest hebben. Nu herinner ik  dat ik dat als kleine jongen stoer vond, om een bril te hebben (tja, vraag maar niet verder). Ik hield mezelf voor dat ik slecht kon zien. En niet veel later nam mijn zicht ook af. Ik moest echt aan de bril.  Nu als grote jongen heb ik daar spijt van. Maar ik kan er wel om lachen. Want nu weet ik hoe dat in zijn gang is gegaan. Yup, je kunt je leven 'veranderen'.

Sinds ik die wetenschap heb voed ik mijzelf met positieve dingen. Ik weet namelijk dat wat in de geest is begonnen zich ook gaat uiten in het oppervlak. Ik heb het beoefend met meerdere situaties. Zoals ik bijvoorbeeld enkele maanden geleden een modeshow bij wilde wonen, ten behoeve van mijn onderzoek naar minimalisme. Via meerdere kanalen probeerde ik een ingang te vinden in de gesloten organisatie, die alleen bestemd is voor genodigden. Het enige wat ik heb gedaan is mezelf wijs gemaakt dat ik bij een show zou komen te zitten. En het is me gelukt ook, doordat ik kaartjes had gewonnen met een fotowedstrijd. Ik was niet alleen 2e geworden van een 30-tal deelnemers. Ik won ook een mooie koffiemachine. Mijn bevestiging van het feit dat je je toekomst kunt bepalen. Nu doe ik niet anders dan dat.

Ik heb de lastige eigenschap dat ik alles wil. Ik kan niet kiezen. Maar als ik moet kiezen, dan kies ik voor alles. Ik neem mijn tijd en doe alles stap voor stap. Ik weet dat ik mijn doelen zal realiseren. Ik bewandel mijn zelf gekozen pad. Het is een kunst en ik word er alleen maar beter in. Ik wens het een ieder toe, deze wetenschap.

En dankbaar dat ik ben.