maandag 25 oktober 2010

Oppervlakkig..

Had nog ff geen zin om m'n lay-out van m'n profiel aan te passen. So bear with it plz..Had wel ff zin in een diepzinnig gesprek met....(m'n hogere ik maby)

Het sleutelwoord is oppervlakkig. Yup, kan er niet omheen. Je ziet, hoort, ruikt, voelt en proeft het.

Maar is dat dan alles?... Moet je het daarvan hebben? Is dat het enige bewijs van dat 'het' echt is? Stel dat je het niet meer kan zien dan? Is het dan minder echt? Ruiken kun je ook niet altijd (soms is het ook niet aan te raden, ghehe), dus daar zal 't 'm niet alleen in zitten.

Yeaah, weet je. Ik heb er afstand van genomen om alles maar zintuiglijk waar te moeten nemen. Het is als kijken naar een danser die zijn of haar ding doet. Volledig opgenomen in zijn/haar element. Alsof hij/zij stoned is. High van de muziek. Opgejaagd door de 'beat'. In gevecht met het ritme, dat de controle over het lichaam over probeert te nemen. Wat is zijn/haar verhaal?  Kunnen we dat zo zien, ruiken, horen, voelen of proeven?

Wellicht loont het om de ogen te sluiten. Het geluid te dimmen. Je gemak te vinden in die ene stoel en de serene stilte het woord te laten doen.

Het maakt dat je de essentie van het leven gaat zien, horen, ruiken, voelen en ook proeven. Het maakt dat je weet waar je het voor doet. Het geen dat je aan het oppervlak niet af kunt lezen.

Niets is wat het lijkt, tenzij je dat andere 'oog' leert te gebruiken. Hoe vet is het om te weten wat je morgen gaat 'bereiken', nog voordat de dag van vandaag om is, omdat je het al 'gezien' hebt. Hoe vet is het om dat ideaal tot stand te zien komen?!

Yeeeeah, weet je...soms loont het om verder te kijken dan naar de buitenkant alleen. Het zal maken dat je 'het' leert begrijpen en beter leert waarderen.

Wellicht ben ik de volgende keer minder vaag. Het zal wel een reden hebben ;)

Yup..

Maar voor nu..terug naar de essentie, i guess. Daar waar het begint..