zondag 1 mei 2011

Beau site

Yup, de vingers kriebelen. Tijd om te krabbelen.

Momenteel zit ik, ergens bij onze zuiderburen, in een rustig en schappelijk hotelletje te bedenken wat voor opvallende dingetjes ik ditmaal heb meegemaakt, met betrekking tot mijn onderzoekje, naar de definitie van schoonheid. Ik gooi m'n vingers maar op de automatische piloot en laat me verrassen met het eindresultaat. Here goes..

Hoogtepunt van de week was toen ik een zeer diepzinnig gesprek had met mijn broeder van een andere moeder. Op koninginnendag, om precies te zijn. Deze 'broeder van een andere moeder' ken ik al schoon 11/12 jaar. Kon het altijd goed met hem vinden, omdat de man in kwestie zeer geschoold was/is, vooruitstrevend, nuchter. Maar nog meer zéér eigenzinnig. Een persoon met een eigen mening, een eigen kijk op de wereld en vermogend genoeg om uit alle ervaringen toch het positieve te benadrukken. Kenmerken waar ik me heel goed in kan vinden.

Maanden- tot jarenlang heb ik hem niet gesproken, totdat we tot gisteren  maar eens besloten om eens ouderwets wat te drinken te halen, een bankje op te zoeken en even goed te babbelen. Al gauw leidde het gesprek richting de welbekende 'verdeel en heers'-strategie, die gevoerd wordt in 'bepaalde'  zorgstaten. Zware stof. Ja, hoe zorgen we ervoor dat we niet alleen maar een pion zijn in dit grote schaakspel?  Nou, door te proberen zo naïef mogelijk te blijven. En te blijven handelen naar gevoel en ingeving.
Ik wist meteen weer waarom we in de eerste instantie vrienden zijn geworden. Ik ben gelukkig niet de enige 'gek'. Het gesprek mocht 3 uur lang duren.

Mijn 'broeder van een andere moeder' kwam op het juiste moment weer langs om een stukje energie te geven. De energie die ik geheid nodig ga hebben om enkele 'gevalletjes brutaal' of anders gezegd; een ritmische eenheid op z'n Amsterdams, op de juiste manier op de gevoelige plaat te krijgen. Aangezien er enkele factoren spelen, die het proces naar de uiteindelijke perfectie enigzins zouden kunnen verstoren (hmmm, vraag me af of deze zin klopt, enfin). Spannend worden doet het wel.
Eerst hebbben de gevalletjes 'brutaal x 5' volgende week een workshop 'bewegingen', vanuit een ander perspectief. Ben benieuwd.
wat nog spannender is dat ik verder in de week enkele tentamens heb. Nou ben ik niet zo 'n trouwe 'huiswerker'. Hmm, wellicht helpt het als ik het juiste eindresultaat visualiseer. Dan boeit de weg er naar toe niet zo. Wellicht..

Wel ja, voor nu hou ik het hierbij. Ik ga maar eens bekijken hoe 'mooi' deze hotelkamer is. ik ga er vanuit dat het bijdraagt aan mijn onderzoekje, naar de definitie van schoonheid. Ik zit namelijk in de 'Beau site'. Hoe toevallig is dat?