maandag 9 april 2012

Vriendjespolitiek

Als de rust weer terug is, komt het moment van bezinning. De afgelopen week was hectisch. Er gebeurde veel dingen, op verschillende vlakken. Ik heb het dan over gebeurtenissen op mijn werk. En nog meer over de verschillende activiteiten in mijn vrije tijd. Eén en al drukte. Maar daar kies ik ook zelf gelukkig voor.

Al sinds ik me kan herinneren ben ik graag bezig met verschillende dingen. Ik noem mijn dans, schrijven, cultuur ervaren, werken, etc. Het laatste jaar zijn de activiteiten alleen maar toegenomen. Dat wilde ik ook. Ik merk dat ik in mijn bezigheden mijn geluk vind. Puur en alleen maar door de dingen te doen die ik leuk vind. Het maakt vaak dat ik maar een paar uur per dag slaap. Maar als ik wakker ben heb ik energie voor 10 man. Ik sta namelijk op met de wetenschap dat het een dag vol leuke bezigheden wordt. Dan blijf je wel wakker.

Het is net als een soort van politiek. Vriendjespolitiek! Ik heb ervoor gekozen om vriendjespolitiek te bedrijven, met mezelf! En de grap is dat als je voor jezelf kunt 'kiezen' je daarmee ook een ander kunt helpen. Het heeft mij geen windeieren gelegd. Ik zie het resultaat dagelijks terugkomen. Wel heb ik geleerd dat als je dan al voor jezelf kiest je dat niet over de rug van een ander mag doen. Je zult de rekening daarvoor  hoe dan ook terugkrijgen. En of dat je gelukkig maakt betwijfel ik. Ze zeggen niet voor niets: wie een gat graaft voor een ander valt er zelf in.

Des te meer kies ik voor mezelf en geniet ik. Ik weet dat mijn omgeving daar ook baat bij heeft. Het uit zich inmiddels al in mijn huidige activiteiten.  Ik kan ook iets voor een ander betekenen. Dat is meer dan genoeg. Maar dan dien ik wel eerst voor mezelf te kunnen zorgen.

Dus als ik dan al zo brutaal mag zijn om een advies te geven, dan is het wel het volgende: kies voor vriendjespolitiek! Vriendjespolitiek met jezelf! Wees de beste vriend van jezelf. Het stelt je in staat om ook wat te kunnen betekenen voor een ander. En je zult jezelf niet teleurstellen, toch?

Het werkt voor mij. En dankbaar dat ik ben voor de wetenschap.