zondag 18 december 2011

Alles, maar dan ook alles

Een opmerkelijke week was het, moet ik zeggen. Een week van diversiteit, gezonde druk, uitdaging. En des te meer leermomenten, waar ik me nu door laat leiden terwijl ik schrijf.

Het is een opsomming van de vele gebeurtenissen, gepropt in een 7-tal dagen, die gezamenlijk een boodschap uitdragen. Althans, als ik er bij stil sta. Ik noem: Die ene collega waarmee ik sprak. Iets dat werd gezegd door een toevallige passant. De mevrouw die naast me zat in de metro. Die keer dat ik trainde voor mijn dans. Maar ook dat lied dat werd afgespeeld in de supermarkt. Het regenachtige weer. En die 'definitie van schoonheid', die me blijft inspireren. Niets is toeval. Alles, maar dan ook alles herbergt een boodschap.

Ik neem het waar en schrijf het vervolgens op. Ik analyseer het. En bekijk daarna als de uitkomst hiervan strookt met mijn streven. Mijn streven dat ik al langere tijd op papier heb staan. Mijn streven dat ik zie als ik mijn ogen sluit. En tenslotte bekijk ik ook of mijn huidige progressie in de tastbare wereld me dichter bij mijn streven brengt. Een ware evaluatie op mijn 'geluk'.

Ditmaal schrijf ik niet over mijn passie voor minimalisme. En mijn bijbaan, waar ik enorm veel inspiratie uit put. Nog 'tha 5 elements', ons hip hop platform. Of een  'Rhythm nation Amsterdam', die kids waar ik mogelijkheden voor creeer op cultureel kunstzinnig vlak. Deze initiatieven komen voort uit 1 gevoel. Namelijk plezier. Het houd me scherp! En daar schrijf ik nu over. En nogmaals, niets is toeval. Alles, maar dan ook alles draagt bij aan je geluk.

En dankbaar dat ik ben voor die wetenschap.