zondag 22 april 2012

"My life is like a jar of candy. I always know what I'm gonna get."

"My momma always said: Life was like a box of chocolates. You never know what you gonna get."

Een bekende quote uit de film over Forrest Gump. Het is me jaren bijgebleven. Nu weet ik waarom, als ik mijn pot met snoep aanvul. Yup, Jermaine heeft namelijk een pot met snoep (tja). Ik ben het namelijk helemaal niet eens met deze stelling. Ik ben van mening dat je wel degelijk kunt weten wat je kunt verwachten van het leven. Ik heb hier een manier voor bedacht.

Ik heb mezelf aangeleerd om het leven te vergelijken met mijn pot met snoep. Ik vul de pot alleen met snoepjes die ik lekker vind. Net zoals ik graag mijn leven invul met de dingen die ik leuk vind om te doen. Ik heb de mogelijkheid om het soort snoep uit te kiezen, die ik lust. Dus heb ik ook de mogelijkheid om leuke gebeurtenissen aan te trekken in mijn leven.

Het ene snoepje is soms iets zuurder dan het andere. Maar daar heb ik wel zelf voor gekozen. Tevens hou ik van verschillende soorten snoep. En ook dat uit zich in mijn dagelijkse leven. Ik hou namelijk van diversiteit en ben graag creatief bezig.

Ik heb met mezelf de afspraak gemaakt om die pot met snoep altijd aan te vullen. Het reflecteert mijn welzijn. Gelukkig hou ik van zoetigheid, dus lukt dit wel. En ja, ik kies voor zoetigheid. Het maakt me gelukkig.

So:

"My life is like a jar of candy. I always know what I'm gonna get."

En dankbaar dat ik ben voor de wetenschap.

"My life is like a jar of candy. I always know what I'm gonna get.