vrijdag 20 mei 2011

Dreamer

Yeeeah, it's that time. De vingers kriebelen..

Merkwaardig is het als je voor jezelf op kunt maken dat je bepaalde ideeen hebt. En ze ook daadwerkelijk tot uiting ziet komen. Grappig is het ook als de truc is dat je enkel en alleen maar je ogen hoeft te sluiten en dan kunt 'zien'  wat de volgende stap is. Of heb ik gewoon slaap? (hmm).
Nah, het maakt daadwerkelijk dat je enorm veel energie krijgt. Energie die je geheid nodig gaat hebben om helder en doelgericht naar resultaat toe te werken.  En al die gezichten, die kunt laten zien, bevatten één dezelfde en ware essentie. En ja, die week, die 7 dagen telt, kent er ineens 8.

Dynamiek is het sleutelwoord. En creativiteit de onderliggende waarde. Ja, wat is dan creativiteit? Nou? Ja, inderdaad je ogen sluiten en 'zien' wat je wilt zien. Als je het eenmaal  kunt 'zien', is het een kwestie van wachten tot hetgeen je  'ziet' tot uiting komt, in onze oppervlakkige wereld. Curtis Mayfield zong erover met 'Keep on pushin'. James Brown, met 'Mind Power'. Goapele ook met 'Closer' (het is ook gewoon een mooi liedje hoor, die laatste, vind ik. Met of zonder boodschap, ghehe); Kunstenaars, waar ik een band mee heb. Maar zeer zeker ook een tal van filosofen, van sinds de mensheid bestaat. Zowel bekende als minder bekende. Velen hanteerden deze techniek.

Bovenstaande is aanstekelijk. Het maakt gelukkig. Nog meer omdat je weet dat een ander er ook beter van wordt. Ik ben aangestoken. Wellicht nu ook een ander.

Ok, tijd om te dromen. Maar dat deed ik al, bedenk ik me.. Over mooie dingen.. Sure is funky..