woensdag 27 oktober 2010

U gotta have mind power

Yeeeah, vandaag heb ik me goed laten inspireren door de de architectonische kunstwerken van Amsterdam. In mensentaal: mooie gebouwen kijken. Doet me denken aan een gesprek dat ik eerder had op de dag. Volgens 'haar' gebruik ik iets te 'lastige' woorden. Dank je voor je eerlijkheid ghehe. Ik let op m'n woorden, beloofd!

Yup, ik ben nu helemaal in to 'mooie' gebouwen (dat doet mijn oppervlakkige kant, can't help it). Het Oosterdokeiland bijvoorbeeld, is  mooi, if u ask me (voor onbekenden: dit is het eiland naast Amsterdam CS).
Pff, te bedenken dat Amsterdam zowat op palen gebouwd is. Yup, kon ik me nog herinneren van een versje van de basisschool: "Amsterdam, die grote stad, is gebouwd op palen. En als die stad eens ommeviel, wie zou dat betalen" (ja, vraag maar niet verder).
Tis toch knap dat iemand dat kunstmatige eiland zo heeft weten in te delen. En al die gebouwen, die er op staan, pffff. De bibliotheek. Iets verder op 't knsm-eiland 't muziekgebouw aan het Ij, Movenpick hotel. Demmm, ik waan me net een klein kind, in de grote wereld




Mijn favo stekkie is daar vlakbij. Ik kan dan in alle rust enorm genieten van de wetenschap van anderen. Sta je er wel eens bij stil dat alles om je heen, dat je aan kunt raken, ooit is bedacht door iemand? Het begon bij een idee. En dat idee werd omgezet naar iets wat je kunt zien en vast kunt houden. Das toch vet..

Die 'ene' plek doet voor mij het omgekeerde. Het maakt dat ik hetgeen weer kan zien, dat in de tastbare wereld (helaas) niet meer bestaat. Het is er nog steeds, maar op een andere manier. Net als de wind, die je wel voelt, maar niet kan zien of vast pakken. En toch net zo 'echt'.

Yup, weet je...ik ben nu, sinds een aantal maanden, er  heilig van overtuigd dat niets, maar dan ook niets onmogelijk is. Op het moment dat je het in je gedachten tot stand ziet komen, zal er altijd een manier zijn om het in de tastbare wereld te realiseren.

James Brown zong er over: "you gotta have mindpower".

Om toch maar een cliché aan te halen.  .."Niets is onmogelijk"..! Durf het je in te beelden. En jaag dat beeld na. Totdat het 'tastbaar' is...