zondag 24 april 2011

Yeeeah, het is alweer een tijd geleden, maar als het moment daar is, moet je het aangrijpen ook. Ook wanneer het zandmannetje al uren klaar staat om te gaan strooien.

Jermaine voelt er weer voor om te bloggen. En niet zomaar even. Het is al een soort van honger, die alleen maar middels het geschreven woord gestild kan worden. De opdracht is gegeven en de uitvoering daar. Ditmaal met de ogen en de oren gesloten (spreekwoordelijk uiteraard) en de vingers die het werk doen. Ik kom namelijk weer terug op de reden dat ik in de eerste instantie begonnen ben met schrijven. Namelijk de zoektocht naar de definitie van schoonheid.
Yup, Jermaine zweeft, maar met beide voeten stevig op de grond. Wellicht doet een beetje achtergrondinfo wat meer tot de verbeelding spreken. Ik zal proberen het zo kort mogelijk te houden.

Sinds mijn 15e heb ik al het gevoel gehad om een boek te schrijven. Nu is dan het moment dat ik eindelijk weet waarom ik er toen nog niet klaar voor was en nu wel. Logischerwijs was dat het gebrek aan levenservaring. Nu de dag kan ik met enige smart vertellen dat ik  aardig wat  lessen heb moeten leren over: onzekerheid, lusteloosheid, verderf. Geen doel voor ogen hebben. Het verlies van 2 dierbare familieleden. Mijn voorliefde voor een hobby. Die eerste echte liefde, etc. Enkele krachttermen, waarmee een ieder wel eens mee te maken heeft gehad. Maar die maken dat ik nu, tot diep in de nacht zit te beredeneren, hoe ik al deze ervaringen, in het gechreven woord, vorm moet geven.

Keerpunt in mijn leven is het moment dat ik letterlijk de overgang van leven naar de dood heb aanschouwd, van een zeer dierbaar persoon van mij. Iets pijnlijkers, maar anderzijds ook indrukwekkend, dan dat heb ik nooit meegemaakt. Dit moment dateert van nog geen jaar geleden. Het tekent mijn leven. Aan de andere kant was de weg naar dit moment, die helaas niet omkeerbaar was, één van hemelse waarde. Ik stoel er nu mijn levenswijze op. Het is inderdaad zoals men zegt; de dood brengt je dichter bij het leven. Het heeft me geleerd om niet meer oppervlakkig te zijn  (wat ik überhaupt al niet was) maar wel datgeen te realiseren dat diep van binnen in je leeft.

Waarom doe ik dit?

 Ik ben er namelijk achter gekomen hoe je bepaalde dingen in het leven systematisch kunt bewerkstelligen. Ik heb het dan over doelen, die je wilt behalen. Een voorwaarde, die ik mezelf gesteld heb, is om dat te delen met een ander. Niet omdat het moet, maar omdat het gelukkig maakt. De ander zou er ook baat bij kunnen hebben. Wellicht komt het sullig over, of lijkt het een poging tot het zoeken van aandacht. Maar ik kan me berusten in het feit dat vele filosofen en metafycisi me al voor zijn geweest. Dus is Jermaine toch niet zo gek (tja). Echter zal Jermaine deze wetenschappers niet napraten, maar 'het' op zijn eigen, eigentijdse manier brengen.

Transparantie is het sleutelwoord naar succes, daar ik op zoek ben naar bepaalde rijkdommen. En dat laatste in de breedste zin van het woord. Ik ben namelijk niet van plan een sober leven te leiden. Wat ik al niet doe, hoor. Rijkdom maakt namelijk mogelijk om alles uit het leven te halen. Het is tevens ook je geboorterecht. Let wel; ik heb het niet alleen over geld. Dat is simpelweg maar een ruilmiddel en niet meer dan dat.
De uitdaging is om niet alleen te schrijven over hoe die rijkdom vergaard wordt, maar om het systematisch te laten zien met daden. Ik zal er heel openlijk over zijn, aangezien ik aardig nog wat doelen nastreef. Wellicht verklaart men me nu officieel voor gek. Maar wees eerlijk en vraag jezelf eens af; die anderen die het wel gelukt is om verschillende vormen van rijkdom te vergaren,wat maakt hun anders dan ons? Zij begrepen 'iets'!

Wat mij altijd heeft aangetrokken is de term 'schoonheid'. Dit kan oppervlakkige schoonheid zijn, maar zeer zeker ook de innerlijke schoonheid. Mijn energie ga ik inzetten voor een onderzoek naar de definitie van schoonheid, in de breedste zin van het woord. Hier ben ik al enige tijd mee bezig, middels meerdere projectjes. Door bepaalde situaties, met wilskracht en verlangen, aan te trekken, krijg ik steeds meer  onderzoeksmateriaal op mijn pad. Telkens een stap dichter bij de rijkdommen, die ik voorzie. En ik heb het dan nog steeds niet alleen over geld.

Voor nu, houd ik het hierbij. Vooralsnog zal ik wekelijks proberen een evalutie te doen op mijn onderzoek, middels een blogje, een filmpje, etc.

Ok, het is eruit. Ogen en oren mogen weer open. Of nou ja, ik ben uitgeschreven, voor nu. Zandmannetje mag aantreden. Later op de dag zal ik een concreet voorbeeld geven van één van de onderzoeksmaterialen, voor mijn onderzoek naar de definitie van schoonheid..